[W]heels honderd aanmeldingen binnen een jaar

Persbericht

 28 januari 2020

[W]heels honderd aanmeldingen binnen een jaar

Netwerk vergroot zichtbaarheid vrouwen in mobiliteit

Wie nu nog roept dat er geen vrouwelijk talent te vinden is in het werkveld van mobiliteit, moet zich echt achter de oren krabben. Op www.wheelsnetwork.nl staan inmiddels honderd vrouwen die in uiteenlopende organisaties en functies van het werkveld actief zijn. [W]heels is het eerste vrouwennetwerk in mobiliteit. In slechts acht maanden bereikte dit netwerk de honderd aanmeldingen. Ook spraken diverse organisaties hun steun uit voor het initiatief om vrouwen in mobiliteit zichtbaarder te maken. 

Ananda Groag, een van de oprichters van [W]heels: “Het was ons een doorn in het oog dat zelfs met een bewuste wens voor diversiteit het moeilijk was om de juiste vrouwen te vinden. Met onze website hebben we dat aangepakt. Je kunt zoeken op expertise en op trefwoord, zodat je een grote kans hebt om die professional te vinden, die jij zoekt - no more excuses!"

De oprichters geloven dat verschillende perspectieven en invalshoeken bijdragen aan slimme oplossingen om duurzame mobiliteit te versnellen. Het afgelopen half jaar kreeg [W]heels vanuit diverse hoeken steun en bijval van mensen en organisaties die allemaal het belang inzien van meer diversiteit in mobiliteit. De oprichters benadrukken geen anti-mannen club te zijn, maar doen wel een dringend beroep op organisatoren van congressen en evenementen om oog te hebben voor diversiteit.

Oprichting [W]heels netwerk

[W]heels werd in mei 2019 opgericht door Monique Verhoef, Ananda Groag, Chrétienne Hoek en Monique Monster, allen werkzaam in mobiliteit. De oprichters maken gebruik van de kennis en expertise van de raad van inspiratie waarin invloedrijke vrouwen meedenken over de koers en richting van [W]heels. 

Word een [W]heelie

Aanmelden voor [W]heels kan nog steeds en is gratis. Op de website kun je je met een foto en een toelichting aanmelden.

Meer informatie over [W]heels is te vinden via: www.wheelsnetwork.nl.

------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Bij vragen kan contact opgenomen worden met Monique Monster via 06-46135035.